Belevingsgerichte Zorg

Belevingsgerichte Zorg is dé aanpak waarbij medewerker gedrag van zichzelf en van cliënt met Moeilijk Verstaanbaar Gedrag beter leert 'lezen'.

'Lezen'. Het beter leren´lezen´van het gedrag van jezelf en van je cliënt vormt dus de kern van Belevingsgerichte Zorg. Dit geldt eigenlijk zelfs voor alle direct betrokkenen rondom de cliënt zoals verwanten, begeleiders, behandelaren, etc..

Resultaten. Met Belevingsgerichte Zorg wordt ultiem vraaggericht gewerkt, neemt agressie, apathie of automutilatie geleidelijk af, zijn vrijheidsbeperkende maatregelen minder nodig, laat het gevoel van onveiligheid een gunstige ontwikkeling zien, daalt het medewekersverloop en ziekteverzuim en werkt men uniformer.

In ControlDe leiding verder, ervaart meer control & efficiency en met deze zorginhoudelijke investering worden  zelfs structurele besparingen mogelijk. Return on investment is de uitkomst.

Opmars. Belevingsgerichte Zorg voor cliënten met Moeilijk Verstaanbaar Gedrag komt nog relatief weinig voor maar is wel in opmars. Logisch als je de resultaten beschouwt. Een mooie reden om met deze vorm van zorg meer te doen. 

FactsheetLees meer over Belevingsgerichte Zorg in de Factsheet Belevingsgerichte Zorg 2012.

Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
  RSS   Facebook Rob Boer   Twitter Rob Boer   LinkedIn Rob Boer
© 2019 Wiesel Consultancy
Filter